מתכון פשוט למדי, אבל שיש בו כמה שלבים:
קודם כל מדליקים את התנור על חום בינוני - גבוה (180 מעלות)
מרכיבי הבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמת
- 3/4 כוס קורנפלור
- 100 גרם אבקת סוכר
- גרידת תפוז
- 2-3 כפות מיץ תפוזים
- 2 חלמונים (הצהוב)
- מעט מלח
הכנת הבצק
- מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון - עד ליצירת גוש אחיד של בצק
- מוציאים את הבצק לקערה, ומצננים במקרר במשך כשעה
מרכיבי המילוי
- 3/4 כוס חלב
- 3/4 כוס סוכר
- כפית סוכר וניל
- 200 גרם פרג טחון
- 50 גרם אגוזים קצוצים
- 20 גרם חמאה
- חלמון ביצה אחד (צהוב)
הכנת המילוי
- מערבבים את החלב עם הסוכר, סוכר הוניל והפרג
- מביאים את התערובת כמעט לנקודת רתיחה, ומחממים את התערובת למשך כ-10 דקות
- מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים
- מוסיפים את החלמון ומערבבים מהר
- מוסיפים את האגוזים, ומצננים
הכנת הבצק
- לאחר כשעה, על גבי משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של מספר מילימטרים
- קורצים עיגולים מהבצק
- מניחים כל אחד מהעיגולים בתבנית האפייה, כאשר הצד המקומח כלפי מטה
- ממלאים כל אחד מהעיגולים בכפית מילוי פרג, ומהדקים 3 כנפות לצורת משולש.
- עושים את אותו הדבר עם חצי הבצק השני - ששמרנו בינתיים במקרר
אופים במשך כ-20 דקות, ומוציאים את אוזני ההמן הכי טעימות שטעמתם!
בתיאבון!!
קודם כל מדליקים את התנור על חום בינוני - גבוה (180 מעלות)
מרכיבי הבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמת
- 3/4 כוס קורנפלור
- 100 גרם אבקת סוכר
- גרידת תפוז
- 2-3 כפות מיץ תפוזים
- 2 חלמונים (הצהוב)
- מעט מלח
הכנת הבצק
- מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון - עד ליצירת גוש אחיד של בצק
- מוציאים את הבצק לקערה, ומצננים במקרר במשך כשעה
מרכיבי המילוי
- 3/4 כוס חלב
- 3/4 כוס סוכר
- כפית סוכר וניל
- 200 גרם פרג טחון
- 50 גרם אגוזים קצוצים
- 20 גרם חמאה
- חלמון ביצה אחד (צהוב)
הכנת המילוי
- מערבבים את החלב עם הסוכר, סוכר הוניל והפרג
- מביאים את התערובת כמעט לנקודת רתיחה, ומחממים את התערובת למשך כ-10 דקות
- מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים
- מוסיפים את החלמון ומערבבים מהר
- מוסיפים את האגוזים, ומצננים
הכנת הבצק
- לאחר כשעה, על גבי משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של מספר מילימטרים
- קורצים עיגולים מהבצק
- מניחים כל אחד מהעיגולים בתבנית האפייה, כאשר הצד המקומח כלפי מטה
- ממלאים כל אחד מהעיגולים בכפית מילוי פרג, ומהדקים 3 כנפות לצורת משולש.
- עושים את אותו הדבר עם חצי הבצק השני - ששמרנו בינתיים במקרר
אופים במשך כ-20 דקות, ומוציאים את אוזני ההמן הכי טעימות שטעמתם!
בתיאבון!!
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il